خیریه ریحانه، چرا خیریه؟

شاید برای همه ی شما سوالی به وجود بیاد که چرا با وجود کارهای بسیار زیاد علمی و فرهنگی و تعدد خیریه ها و مراکز پشتیبانی از کودکان بیسرپرست، خیریهای در دانشکده مهندسی دانشگاه عمران صنعتی اصفهان تحت این عنوان شکل گرفته؟
در پاسخ میتونم بگم وقتی شما پای صحبتهای بچههای فارغ التحصیل دانشکده یا مقاطع ارشد یا دکتری میشینید اکثرا از دستآوردهای بزرگشون در دوره خودشون میگن، از فعالیتهای داخل انجمن علمی عمران گرفته تا نشریه و یا حتی فعالیتهای فرهنگی که در زمان خودش چه بسا کمنظیر هم بوده اما با گذر زمان و همهگیری کرونا و دور موندن از فضای دانشگاهی این بخش به فراموشی که نه، اما قطعا کمرنگ و تا حدودی محدود هم شده.
به همین دلیل جمعی از بچههای کارشناسی ورودی 99 و 1400 دانشکده تصمیم گرفتن تا پایهگذار فرهنگ و رسمی باشن که در طول گذر سالها علاوه بر اینکه کمرنگ نشه بلکه با قدرت بیشتر به کار خودش ادامه بده و حتی گذشت زمان پویایی و نشاط موجود در این فرهنگ رو از بین نبره. درسته سالها بعد اثری از نام کسانی که کمک حال این مجموعه بودن وجود نداره و عوامل بعدی این مجموعه نام و نشانی از پایهگذاران و کمککنندگان این مجموعه نداشته باشن اما هدف ما اینه که در بلند مدت این کار خیر گستردهتر بشه. تمامی این موارد گفته شده دست به دست هم داد تا بچههای دانشکده پایهگذار خیریهای به اسم خیریه ریحانه بشن با این امید که با هر گام کوچیکی که در مسیر این خیریه برداشته میشه، سرآغاز راهی طولانی و روشن برای گسترش و پیشرفت خیریه ریحانه در آینده بشه .
خیریه ریحانه از چه تاریخی شروع به فعالیت کرد؟
خیریه ریحانه از آذر ماه سال 1401 شروع به فعالیت کرده و امیدواریم که تا سالیان سال به فعالیتهای خیرخواهانه و مددجویانه خودش ادامه بده.
در خیریه ریحانه به چه کسانی کمک می کنیم ؟
در حال حاضر جامعه هدف خیریه ریحانه کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست زینبیه و حصه شهر اصفهان هستند . عملکرد خیریه ریحانه به این صورت هست که سرپرستی بچههای 10 تا 15 سال رو بر عهده میگیره تا چراغ راه روشنی برای آیندگان مبهم این عزیزان باشه تا با کمک های مالی و علمی شما عزیران بتونن به بهترین شکل ممکن درس بخونن، برای زندگی خودشون برنامهریزی کنن و در موثرترین دانشگاه های ایران از جمله دانشگاه صنعتی اصفهان راه پیدا کنن.
از چه طریق مطمئن میشیم که پول به دست خانواده های نیازمند میرسه؟
با پیشنهاد مجموعهی ریحانه خانوادههای تحت پوشش ما یک حساب بانکی در هر بانک و یا شعبهای که مدنظرشون هست باز میکنن. با توجه به اینکه پولی که از طرف خیریه ریحانه جمع میشه به حساب کمیته امام خمینی پول واریز میشه، به دلیل سیستم بانکی از پیش تعریف شده و همپوشانی حساب بانکی تعریف شده از طرف سرپرست مبلغ واریزی به صورت مستقیم به حساب شخصی خانوادهها واریز میشه از طرفی مجموعهی ما جهت بررسی وضعیت خانوادهها به طور مستقیم باهاشون در ارتباطه. اما مسئلهی مهمتری که وجود داره اینه که جهت پیگیری کمکها و مبالغ ارسالی به دست خانوادهها خصوصا بچههای تحت سرپرسی برای اطمینان خاطر مددجویانی به عنوان ناظر انتخاب کردیم که مستقیماً هم با خانواده و حتی معلم بچهها در ارتباط هست تا بتونه هم درک درستی از شرایط خانواده و بچه و شرایط اونا داشته باشه و هم به حل شدن مشکلات بهتر خانواده کمک کنه. با توجه به محدود بودن بودجهی خیریه از وظایف مهم این مددجویان هم اولویتبندی نیازهای ضروری خانواده هاست با این کار مشکلات بر اساس ضرورت دسته بندی میشن و در اولویت قرار میگیرن.
در پایان هر ماه هم تمام فعالیتهای صورت گرفته در آن ماه ، فیشهای پرداختی و تمام صورت حسابها خدمت خیرین محترم داخل گروه ارسال میشه تا مشاهده بشه و اطمینان خاطر حاصل بشه.
کمک ها فقط نقدی هستند؟
برای شفافیت بیشتر هزینهها سعیمون بر اینه که کمکهایی که توسط دیگران وارد مجموعه میشه به صورت نقدی باشه اما بنا به نیاز خانوادهها کمکهای غیرنقدی شامل اجناس مصرفی هم نظیر موبایل و عروسک و پوشاک و توپ و … داشتیم. که این اجناس عمدتا با پولی که از خیرین جمع کردیم یا به صورت اهدایی از طرف خیرین جمع شده و به خانواده ها تقدیم شده.
چقدر باید کمک کنیم؟
یکی از سوالات رایج دوستان این است که چقدر باید به خیریه کمک کنیم، یکی از مزایای خیریه ریحانه این است مبلغ زیادی دریافت نمیکنه اما به خاطر اینکه این مبلغ کم از تعداد زیادی از بچههای دانشکده و خیرین جمعآوری شده، قابل توجه هست.
اما به صورت کلی شما از هر مبلغی که مد نظرتون هست میتونید به خیریه ی ریحانه کمک کنید حتی با 5000 تومان! بنابراین با کمکهای هر چند کوچک خودتون می تونید در این کار بزرگ شریک باشید.
فعالیت های خیریه تا کنون ؟
تا به الان خیریه ریحانه سرپرستی 6 نفر از بچههای بیسرپرست منطقه زینبیه را برعهده داره و علاوه بر کمکهای علمی و آموزشی نزدیک به 97 میلیون تومان هم به خانوادههای محروم و نیازمند کمک کرده است. لازم به ذکر هست که هر کدوم از این بچههایی که سرپرستیشونو بر عهده داریم شناسنامه دارن که این شناسنامه و مشخصات داخل گروه تلگرامی خیریه ریحانه قرار داده شده و علاقهمندان میتونن با مراجعه به آدرس تلگرام مجموعهی ریحانه از مشخصات و جزئیات کمکهای مالی مربوط به هر مددجو اطلاعات لازم را به دست بیارن. برای آشنایی بیشتر خوانندگان مشخصات مختصری از هر مددجو رو برای شما شرح میدم:
نرجس : اولین بچهای هست که سرپرستیش رو بر عهده گرفتیم ، دختر بانمک 10 ساله که فرزند طلاق هست و با مادرش تنها زندگی میکنه. نرجس گل ما مبتلا به یک بیماری صعب العلاج قلبی هست و مادرش قادر به پرداخت هزینهی سنگین درمان و تحصیلش نبود اما در حال حاضر با کمک خیرین محترم خیریه ریحانه تا حدودی تونستم بار سنگینی رو از دوش این مادر تنها برداریم.
شیوا و شیما: این خواهران دوقلوی قصه ی ما 11 سال سن دارن متاسفانه پدرشون به دلیل اعتیاد جلوی چشم این دوتا دختر به زندگی خودش خاتمه میده. شیوا و شیما در حال حاضر با پدربزرگ و مادرشون ساکن زینبیه هستند و در یک خانه 54 متری زندگی میکنند.
پدری آبرومند: نکتهای که فراموش کردم قسمتهای قبل بگم اینه که خیریه ریحانه علاوه تحت پوشش گرفتن مستقیم بچهها به طور غیرمستقیم هم به خانوادهها و سرپرست خانوار کمک میکنه. در یکی از بازدیدهای میدانی که کادر اجرایی مجموعه ریحانه از مناطق محروم داشتن، متوجه شدن متاسفانه خانوادهای به دلیل اینکه پدر بیکار هست در آستانهی فروپاشی قرار گرفته. با همفکری بچههای عضو خیریه و مدد جوی محترم یک عدد گوشی هوشمند برای این پدر بزرگوار تدارک دیده شد. در حال حاضر پدر خانواده با کمک این گوشی عضو ناوگان اسنپ باکس شده و خرجی خانواده خود را در می آورد.
مادری مهربان: در دیگر بازدید میدانی که کادر اجرایی خیریه داشت با مادر 3 فرزندی که همسرش به دلیل مسمومیت شیمیایی از دنیا رفته بود آشنا شدیم. مادر این خانواده با وجود کار بیوقفه و نظافت خانههای همسایه قادر به تامین وسایل موردنیاز برای فرزندانش نبود. پسر 15 سالهی این خانواده علاوه بر درس خواندن و نیاز به یک گوشی همراه به دلیل استعداد و مهارتی که در فوتبال داشت در تیم سپاهان هم بازی میکرد اما به دلیل وضع معیشتی خانواده توانایی خرید یک تلفن همراه و یک توپ چهل تیکه را نداشتند. با همت خیرین محترم، خیریه ریحانه توانست برای دو دختر نازنین این خانواده عروسک های بزرگ مارک Baby born تهیه کرده کرده و برای پسر بزرگ خانواده یک عدد توپ چهل تیکه و یک عدد گوشی هوشمند تهیه نماید.
جشن نارینا:
خیریه ریحانه در جدیدترین فعالیت خود با کمک و میزبانی دانشکده عمران جشنواره نارینا را در سطح دانشکده برگزار کرده تا با ایجاد محیطی شاداب و تفریحی به جمعآوری مبالغ مالی از سطح دانشگاه منجر بشه و کمک حال ویژهای برای خانوادهها در ایام ماه مبارک رمضان و شب سال نو بشه. ماحصل مبالغ جمع شده در جشنواره نارینا 54 میلیون تومان بود. به دلیل همزمانی ایام شب سال نو و ماه مبارک رمضان با همفکری مسئولین محترم کمیته و کادر مدیریتی خیریه ریحانه و مددجویان عزیز نزیک به 100 بسته معیشتی شامل
2کیلو گوشت، 5 کیلو برنج، 2 عدد روغن سرخ کردنی پخت و پز و سرخ کردنی، 2 عدد ماکارانی و همچنین 1 بسته رب و پنیر و نخود و عدس و لوبیا چیتی برای خانوادههای محترم تدارک دیده شد. علاوه بر اینها در روز آخر جشنواره با دعوت از بچههایی که تحت پوشش خیریه بودند فضای پرنشاطی جهت تفریح این بچه ایجاد شد.
خیریه ریحانه تنها منحصر به عمران است؟
در پاسخ به این سوال باید بگم که خیر! تا به الان جمعیت قابل توجهی از خیرین در کنارمون هستند که شامل دانشجویان در حال حاضر دانشکده و دانشگاه صنعتی اصفهان، فارغالتحصیلان، بعضا خانواده دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه و حتی خیرینی از بیرون محیط دانشگاهی که با لطف خود هر ماهه کمکهای شایانی به خیریه اهدا میکنند.
مجموعهی ریحانه از پیادهسازی این ایده در دانشکدههای دیگر دانشگاه صنعتی اصفهان استقبال میکنه، لذا وجود شعبههای دیگر خیریهی ریحانه در سایر دانشکدهها مستلزم همکاری و داوطلب شدن دانشجویان همان دانشکده است، کادر اجرایی خیریهی ریحانه جهت اجرای ایدهی این مجموعه در دیگر دانشکدهها آمادگی لازم را داراست.
چگونه به خیریه ریحانه بپویندیم؟
در حال حاضر کانالهای اطلاعرسانی و ارتباطی برای پیوستن و در ارتباط بودن به خیریه ریحانه در بستر تلگرام و از طریق گروه و کانال میباشد ،که آدرس گروه و کانال به شرح زیر میباشد :
آدرس گروه تلگرامی :
آدرس کانال تلگرامی :
QR کد جهت اسکن و دسترسی آسان تر به گروه و کانال:
